Pelletkachel kopen Breda

Vergelijk installateurs pelletketels Breda

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Breda kopen stelt jou in staat om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels deze pagina ontdek jij waardevolle raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 4801

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verscheidene facetten. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4801
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Breda zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Ilena Air 70 van het merk Royal / PalazzettiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bredaverbruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €131,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Breda vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat mensen overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Breda waar monteurs u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Breda

Een efficiënte en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in breda


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen aangaande je woning. U kunt denken aan de categorie woning, de isolatiewaarden, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als het design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies een goed bekendstaande installateur in Breda. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Breda


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Breda?

Momenteel bestaan er meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen is uiteenlopend tussen de €600 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • BILD (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pure / Pure RAO / Pure multiair (Animo), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Aqua 25 (Termal int.), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Breda. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente