Pelletkachel kopen Made

Vergelijk installateurs pelletketels Made

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Made kopen stelt je in de gelegenheid om je woning duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden tal van soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze pagina check je actuele toelichtingen die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 4921

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels specifieke zaken. Dit zijn natuurlijk: type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4921
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Made wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Hugo 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drimmelengebruikt 3320 kWh stroom plus nog eens 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €169,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Made vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Made waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Made

Een nieuwe is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Het systeem draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige keuze: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in made


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u wat vragen over jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook variabelen als de kleur en de hoogte van de kachel doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Made. Kijk naar recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Made


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Made?

Er zijn op dit moment verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €500 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Simpli2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Glenda Wifi (Extraflame), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Sharp 11 (Efiamma), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Made. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4920, 4921.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!