Pelletkachel kopen Julianadorp

Vergelijk installateurs pelletketels Julianadorp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Julianadorp kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website bekijk jij handige gegevens die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 1788

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1788
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Julianadorp zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Zephyr van het merk OranierOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Den Helderverbruikt 2470 kWh stroom en stookt 2470 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Julianadorp vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Julianadorp waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Julianadorp

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in julianadorp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden moet worden. De meeste adviseurs zijn werkzaam in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen speciale vragen ten aanzien van de woning. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook zaken als de kleur en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Julianadorp. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Julianadorp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Julianadorp?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs niet misselijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Hydro DV220 (Davinci), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Redonda Glass 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Linea glass LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Julianadorp. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1787, 1788.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!