Pelletkachel kopen Huisduinen

Vergelijk installateurs pelletketels Huisduinen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huisduinen kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn velerlei soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze tool lees je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 1789

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan diverse facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1789
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Huisduinen misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de LP up 9, Drum van het merk CMGOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €900
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Den Helderconsumeert 2470 kWh stroom en 2470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €137,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Huisduinen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Huisduinen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Huisduinen

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige installatie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in huisduinen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan het type woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de grootte zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies voor een betrouwbare installateur in Huisduinen. Let op klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Huisduinen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Huisduinen?

Er zijn op dit moment verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg serieus. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €500 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Hydro DV250 (Davinci), vermogen 25 [KW], €1400 subsidie.
 • Redonda Glass 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • LW up 15 Monde LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Huisduinen. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 1789.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!