Pelletkachel kopen Bunnik

Vergelijk installateurs pelletketels Bunnik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bunnik kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels deze pagina check jij praktische informatie die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 modellen:

  kachel installateur 3704

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. We spreken over: soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bunnik een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Alina 7,5 kW van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bunnikverbruikt 3130 kWh stroom en 3130 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €170,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bunnik vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Het wordt berekend op basis van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Bunnik waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bunnik

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en voordelige oplossing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €850 per product.

pelletkachel installateurs in bunnik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u wat vragen omtrent jouw woning. Bijvoorbeeld het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van de info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een betrouwbare installateur in Bunnik. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bunnik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Bunnik?

Momenteel bestaan er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €850 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • SPV-M9 Nadia / Erika / Petra / Silvia (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • LX up 12 Linea Glass (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • crazy.nrg air+ (Wodtke), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bunnik. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3703, 3704, 3980, 3981.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente