Pelletkachel kopen Westbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Westbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westbroek kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze website bekijk jij actuele info die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 3615

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse variabelen. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3615
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Vraag naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westbroek geen gek idee. Denk aan de IDRO SMART 30 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Biltverbruikt 3240 kWh stroom plus nog eens 3240 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €183,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Westbroek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Westbroek waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De actuele prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westbroek

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als bewuste en prijstechnisch interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in westbroek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn diverse vragen over uw woning. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een goede installateur in Westbroek. Bekijk de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Westbroek?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €900 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • HC 75 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 6,6 [KW], €500 subsidie.
 • Termo Perla Lux (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 12,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Brio (EdilKamin), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Westbroek. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3615.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!