Pelletkachel kopen Bilthoven

Vergelijk installateurs pelletketels Bilthoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bilthoven kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. onze vergelijker lees jij toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 3721

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels meerdere factoren. Dit zijn natuurlijk: type woning, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3721
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh3240 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Bilthoven geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de KRISS³ 8.5 van het merk CADEL SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Biltverbruikt 3240 kWh stroom en nog eens 3240 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €183,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bilthoven vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners neigen naar een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Bilthoven waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bilthoven

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in bilthoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van je gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als de kleur en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Bilthoven. Vraag naar klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bilthoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bilthoven?

Tegenwoordig zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €650 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Sofia (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Biostile (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LX up 12 Dual (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bilthoven. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3720, 3721, 3722, 3723.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!