Pelletkachel kopen Weurt

Vergelijk installateurs pelletketels Weurt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Weurt kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool lees jij omvangrijke adviezen die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6551

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene variabelen. We spreken over: jouw type woning, de wensen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6551
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Weurt iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 22 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beuningenverbruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Weurt vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Weurt waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Weurt

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: minder uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in weurt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan het type woning, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een professionele installateur in Weurt. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Weurt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Weurt?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €850 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • EGO HYDROMATIC 12 (MCZ), vermogen 12 [KW], €1400 subsidie.
 • PS-15-8 CLASSIC (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • PK-Vario 8,5 (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Weurt. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6550, 6551.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!