Pelletkachel kopen Winssen

Vergelijk installateurs pelletketels Winssen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winssen kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker ontdek jij uitgebreide info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie type installaties:

  kachel installateur 6645

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan meerdere facetten. Bijvoorbeeld: soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6645
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winssen iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de Ecofire Carla idro 15 van het merk Palazzetti LelioOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Beuningenverbruikt 3250 kWh stroom en 3250 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €168,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Winssen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de mensen gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Winssen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Winssen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in winssen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en tevens de offerte aangeleverd moet worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van het woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een uitstekende installateur in Winssen. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Winssen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winssen?

Er zijn op dit moment verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €800 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Venere (Moretti Design), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Klizia 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Piro Plus (ITC), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Winssen. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6645.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!