Pelletkachel kopen Ewijk

Vergelijk installateurs pelletketels Ewijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ewijk kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van deze website ontdek jij veelzijdige details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over drie type modellen:

  kachel installateur 6644

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende facetten. We spreken over: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6644
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3250 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ewijk geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de IDRO SMART 30 van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Beuningenconsumeert 3250 kWh stroom plus nog eens 3250 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €168,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ewijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Ewijk waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ewijk

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in ewijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen diverse vragen ten aanzien van de woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als ambiance en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en ga voor een goede installateur in Ewijk. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ewijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ewijk?

In de huidige situatie zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt varieert tussen €700 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sixty V (Moretti Design), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Klea 12 air (Kalon / Giove Group), vermogen 10,9 [KW], €545 subsidie.
 • Piro (ITC), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ewijk. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6644.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!