Pelletkachel kopen Heesch

Vergelijk installateurs pelletketels Heesch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heesch kopen is bij uitstek geschikt om een woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van onze tool lees je toepasbare toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit drie soorten kachels:

  kachel installateur 5384

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene factoren. Denk aan: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5384
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heesch misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de BellaVista (R) Plus van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bernhezegebruikt 3690 kWh stroom en stookt 3690 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €187,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heesch vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Heesch waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Heesch

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in heesch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen diverse vragen m.b.t. jouw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als het design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een goede installateur in Heesch. Houd rekening met verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heesch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Heesch?

Hedendaags vind je velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €850 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • PS-15-2 MINI (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • FENICE 70 SLIM (Ferroli), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 ZOE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heesch. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5384.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!