Pelletkachel kopen Vinkel

Vergelijk installateurs pelletketels Vinkel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vinkel kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er zijn velerlei soorten kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze tool vind je praktische aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5383

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. We spreken over: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5383
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vinkel zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Eco 10 van het merk Castelmonte SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bernhezeverbruikt 3690 kWh stroom plus 3690 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €187,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vinkel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vinkel waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Vinkel

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in vinkel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en selecteer een goed bekendstaande installateur in Vinkel. Vraag om recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vinkel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Vinkel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €450 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • PS-15-2 SMALL (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • FENICE 70 (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • GP 50 – Aria 50 (EvaCalor), vermogen 44,1 [KW], €2205 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vinkel. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5383.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!