Pelletkachel kopen Onderdendam

Vergelijk installateurs pelletketels Onderdendam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Onderdendam kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door deze pagina ontdek je accurate gegevens die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type kachels:

  kachel installateur 9959

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Onder andere: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9959
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Onderdendam iets om te overwegen. Denk aan de Atmosfera Style 10 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bedumgebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €159,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Onderdendam vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Onderdendam waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Onderdendam

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per product.

pelletkachel installateurs in onderdendam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen ten aanzien van je woning. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat is het budget? Ook zaken als uitstraling en de grootte spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een betrouwbare installateur in Onderdendam. Check de ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Onderdendam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Onderdendam?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €550 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Eco 6 (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-KAR (AMG S.p.A.), vermogen 25,9 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Onderdendam. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9959.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!