Pelletkachel kopen Poortugaal

Vergelijk installateurs pelletketels Poortugaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Poortugaal kopen maakt het mogelijk om je huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door deze website tref je veelzijdige adviezen die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 3171

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van diverse onderdelen. We spreken over: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3171
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juni 2024)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Poortugaal een uitstekende optie. Dat kan zijn de EGO COMFORT AIR UP van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Albrandswaardgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Poortugaal vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Poortugaal waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Poortugaal

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope installatie: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €900 per product.

pelletkachel installateurs in poortugaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn speciale vragen inzake jouw woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en kies een goede installateur in Poortugaal. Houd rekening met reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Poortugaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Poortugaal?

Momenteel bestaan er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €700 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Meg Più (EdilKamin), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.
 • LP up 9, Armor (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Poortugaal. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3170, 3171, 3172, 3176.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!