Pelletkachel kopen Rhoon

Vergelijk installateurs pelletketels Rhoon

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rhoon kopen opent nieuwe deuren om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website vind je omvangrijke toelichtingen die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 3161

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rhoon wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de SCIROCCO IDRO 25 van het merk Dielle SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Albrandswaardverbruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Rhoon vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Rhoon waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rhoon

Een innovatieve en is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per systeem.

pelletkachel installateurs in rhoon


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent je woonobject. U kunt denken aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een professionele installateur in Rhoon. Check de beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rhoon


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Rhoon?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk niet misselijk. De totale subsidie dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €950 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDROPOLIS (EdilKamin), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Video Black (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • GRECALE IDRO 22 (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Rhoon. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3160, 3161, 3162.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!