Pelletkachel kopen Rotterdam-Albrandswaard

Vergelijk installateurs pelletketels Rotterdam-Albrandswaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rotterdam-Albrandswaard kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via pelletkachelrevolutie.nl vind je praktische informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 3165

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld: type huis, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3165
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rotterdam-Albrandswaard geen gek idee. Een voorbeeld is de Green 10 van het merk FairNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Albrandswaardgebruikt 3140 kWh stroom en 3140 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rotterdam-Albrandswaard vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat mensen oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Rotterdam-Albrandswaard waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rotterdam-Albrandswaard

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model is geschikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €650 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rotterdam-albrandswaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen wat vragen omtrent het huis. Belangrijk zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook factoren als het gewenste model en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Rotterdam-Albrandswaard. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rotterdam-Albrandswaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Rotterdam-Albrandswaard?

Hedendaags vind je verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg serieus. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen de €600 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Idrosally (EdilKamin), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • LX up 12 Video Mirror (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • GRECALE IDRO 14 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rotterdam-Albrandswaard. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 3165.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!