Pelletkachel kopen Barendrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Barendrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Barendrecht kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij samengestelde adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 2991

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Denk aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Barendrecht een uitstekende optie. Dat kan zijn de MINTA AIR (8 S1) van het merk RedOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Barendrechtverbruikt 3310 kWh stroom en 3310 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €151,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Barendrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Barendrecht waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Barendrecht

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en aantrekkelijke mogelijkheid: lagere CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in barendrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen inzake uw huis. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een geschikte installateur in Barendrecht. Kijk naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Barendrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Barendrecht?

Momenteel bestaan er allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €600 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Viviana Evo (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • LW up 15 Video Mirror LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • MARTE HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Barendrecht. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!