Pelletkachel kopen Nieuwendijk

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuwendijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuwendijk kopen opent nieuwe deuren om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze vergelijker vind jij accurate info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 4255

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende onderdelen. Denk aan: type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4255
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuwendijk zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Pidra 13 Saint Moritz van het merk ThermorossiNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Werkendamverbruikt 3260 kWh stroom en 3260 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €169,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nieuwendijk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Nieuwendijk waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuwendijk

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in nieuwendijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we speciale vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de data kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Nieuwendijk. Vraag naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuwendijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nieuwendijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €950 en €1500. Enkele voorbeelden zijn:

 • Qlima Delmara 125 S-Line (Extrastove), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Rembrand (Duroflame), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 15 (CS-Thermos), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nieuwendijk. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4255.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!