Pelletkachel kopen Sleeuwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Sleeuwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sleeuwijk kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. deze pagina tref je uitgebreide toelichtingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4254

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. diverse randvoorwaarden. Denk aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Postcode4254
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sleeuwijk zeer interessant. Bijvoorbeeld de Sprint Maiolica van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €950
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Werkendamgebruikt 3260 kWh stroom en stookt 3260 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €169,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sleeuwijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio woningeigenaren kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sleeuwijk waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sleeuwijk

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie is toepasbaar voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €1100 per product.

pelletkachel installateurs in sleeuwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welke klant informatie en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste aannemers werken in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je wat vragen die gaan over je huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Sleeuwijk. Vraag naar reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sleeuwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Sleeuwijk?

Momenteel bestaan er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt varieert tussen €950 en €1500. Je kunt denken aan:

 • COSTANZA IDRO (Extraflame), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Eco 6 (Duroflame), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sleeuwijk. Wat zijn voor mij de opties om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4254.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!