Pelletkachel kopen Kedichem

Vergelijk installateurs pelletketels Kedichem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kedichem kopen biedt jou de kans om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref je uitgebreide details die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie soorten installaties:

  kachel installateur 4247

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4247
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kedichem geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Hermetic 6 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Leerdamverbruikt 2880 kWh stroom en 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €144,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Kedichem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Kedichem waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Kedichem

Een andere goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €550 per model.

pelletkachel installateurs in kedichem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent jouw woning. Voorbeelden zijn het type huis, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als kleur / design en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga voor een goed bekendstaande installateur in Kedichem. Houd rekening met referenties en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kedichem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Kedichem?

Momenteel bestaan er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €650 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Virna Idro (Extraflame), vermogen 14,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Eco 8 (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Venexia 21 (CS-Thermos), vermogen 20,1 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kedichem. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4247.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!