Pelletkachel kopen Klein Zundert

Vergelijk installateurs pelletketels Klein Zundert

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Klein Zundert kopen opent nieuwe deuren om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker lees jij bruikbare informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie soorten kachels:

  kachel installateur 4882

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke zaken. We spreken over: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteZundert
Postcode4882
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Klein Zundert een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de DP 30 van het merk DaiwaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Zundertverbruikt 3630 kWh stroom en nog eens 3630 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Klein Zundert vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Klein Zundert waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Klein Zundert

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een groene en aantrekkelijke optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in klein-zundert


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en eventuele offerte toegezonden mag worden. De meeste experts werken in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen belangrijke vragen inzake je huis. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Klein Zundert. Bekijk de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Klein Zundert


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Klein Zundert?

Momenteel bestaan er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Olea LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SPCT 7,5 – Greta (EvaCalor), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Blade H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Klein Zundert. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4882.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!