Pelletkachel kopen Galder

Vergelijk installateurs pelletketels Galder

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Galder kopen stelt je in de gelegenheid om de woning duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit diverse kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij omvangrijke details die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 4855

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere zaken. Dit zijn natuurlijk: soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4855
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Galder geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de First 8 van het merk Red PodOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen-Chaamgebruikt 3650 kWh stroom plus 3650 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €199,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Galder vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Galder waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Galder

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in galder


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen diverse vragen over uw woning. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook variabelen als ambiance en de grootte doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en kies een geschikte installateur in Galder. Vraag om klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Galder


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Galder?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €950 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Lodi 10 (Invicta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 DEBORA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Vyda H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Galder. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4855.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!