Pelletkachel kopen Bavel

Vergelijk installateurs pelletketels Bavel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bavel kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website vind jij waardevolle details die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4859

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met allerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, het stoomniveau, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4859
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bavel wellicht iets voor jou. Denk aan de Iside Idro 2.0 van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1300
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Alphen-Chaamconsumeert 3650 kWh stroom plus 3650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €199,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Bavel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Bavel waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bavel

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is geschikt voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende optie: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €950 per kachel.

pelletkachel installateurs in bavel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte toegezonden zal worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over de woning. Relevant zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als de kleur en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een goede installateur in Bavel. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bavel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Bavel?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen €400 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Carya LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SPCN11 – Silence 11 (EvaCalor), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Kira H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Bavel. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4859.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!