Pelletkachel kopen Chaam

Vergelijk installateurs pelletketels Chaam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Chaam kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze tool vind je toepasbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4861

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met allerlei facetten. Onder andere: jouw soort woning, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Chaam wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Montreux Plus (met kanalisatie) van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1050
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Alphen-Chaamverbruikt 3650 kWh stroom en nog eens 3650 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €199,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Chaam vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een CV-ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Chaam waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een voorradig model kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Chaam

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel zorgt voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en relatief goedkope optie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €900 per installatie.

pelletkachel installateurs in chaam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden mag worden. De meeste experts zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als uitstraling en de afmetingen hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele experts en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Chaam. Let op ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Chaam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Chaam?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar niet mis. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend is uiteenlopend tussen €900 en €1050. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Isatis LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SPCN11 – Silence 9 (EvaCalor), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • Blade H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Chaam. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4860, 4861.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!