Pelletkachel kopen Strijbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Strijbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Strijbeek kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze tool bekijk je praktische raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Je kunt kiezen uit 3 type kachels:

  kachel installateur 4856

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4856
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Strijbeek zeker een goede optie. Dat kan zijn de Giada Maiolica 10 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen-Chaamverbruikt 3650 kWh stroom en stookt 3650 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €199,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Strijbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Strijbeek waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Strijbeek

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Deze installatie is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende installatie: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per model.

pelletkachel installateurs in strijbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel bedrijven doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over uw woning. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en kies een goed bekendstaande installateur in Strijbeek. Check de beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Strijbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Strijbeek?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €700 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Nola 7 (Invicta), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 BEATRICE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Kira H 22 (EdilKamin), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Strijbeek. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4856.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!