Pelletkachel kopen Ulvenhout

Vergelijk installateurs pelletketels Ulvenhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulvenhout kopen stelt jou in staat om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er bestaan tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze website bekijk je accurate informatie die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 4858

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door specifieke aspecten. Denk aan: jouw soort woning, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4858
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulvenhout zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Rubik van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen-Chaamverbruikt 3650 kWh stroom en 3650 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €199,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ulvenhout vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Nederlanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Ulvenhout waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ulvenhout

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €400 per installatie.

pelletkachel installateurs in ulvenhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot uw huis. Denk aan het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van je data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en selecteer een goed bekendstaande installateur in Ulvenhout. Vraag om recensies en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ulvenhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ulvenhout?

Hedendaags vind je diverse regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan honderden pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Arenga LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 GEMMA (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Vyda H 18 (EdilKamin), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ulvenhout. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4858.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!