Pelletkachel kopen Gelderswoude

Vergelijk installateurs pelletketels Gelderswoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gelderswoude kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze website ontdek jij actuele toelichtingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 2735

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. Onder andere: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2735
Netnummer079 (+3179)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Gelderswoude wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de PS-15-2 SMALL van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zoeterwoudeconsumeert 3090 kWh stroom plus nog eens 3090 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Gelderswoude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners overwegen een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gelderswoude waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Gelderswoude

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante installatie: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per ketel.

pelletkachel installateurs in gelderswoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen verschillende vragen m.b.t. je huis. Voorbeelden zijn het soort woning, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Gelderswoude. Bekijk de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gelderswoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Gelderswoude?

Er zijn op dit moment allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt schommelt tussen €700 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Pad (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Gelderswoude. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2735.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!