Pelletkachel kopen Bentveld

Vergelijk installateurs pelletketels Bentveld

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bentveld kopen stelt jou in staat om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze tool tref je bruikbare details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 2116

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteZandvoort
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh2820 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bentveld geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Elly van het merk ITCMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Zandvoortverbruikt 2820 kWh stroom plus nog eens 2820 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €151,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bentveld vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat mensen oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Bentveld waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bentveld

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende installatie: lagere CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in bentveld


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van het woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als en soort kachel en de grootte spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en ga aan de slag met een erkende installateur in Bentveld. Bekijk de verhalen van andere klanten en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Bentveld


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bentveld?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen €650 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • GRECALE IDRO 18 ACS (Dielle SRL), vermogen 20,5 [KW], €1400 subsidie.
 • KRISS³ 7 (CADEL SRL), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • FAST (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bentveld. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 2116.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!