Pelletkachel kopen de Woude

Vergelijk installateurs pelletketels de Woude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in de Woude kopen opent nieuwe deuren om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij accurate details die van dienst kunnen zijn bij het maken van een goede keuze. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 1489

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van verscheidene factoren. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in de Woude wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Viviana van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Castricumgebruikt 2900 kWh stroom en stookt 2900 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €161,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel de Woude vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Zo’n pelletketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in de Woude waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in de Woude

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in de-woude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen belangrijke vragen met betrekking tot het huis. Onder andere het type woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook onderdelen als en soort kachel en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga in zee met een erkende installateur in de Woude. Let op verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in de Woude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in de Woude?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €700 en €1350. Enkele voorbeelden zijn:

 • LW up 15 Rafale LW (CMG), vermogen 15 [KW], €1400 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.8C-AWAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • NEW LINEA LP6 (CAMINETTI), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in de Woude. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 1489.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!