Pelletkachel kopen Uitwijk

Vergelijk installateurs pelletketels Uitwijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Uitwijk kopen maakt het mogelijk om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze vergelijker bekijk je accurate details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 4288

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan velerlei aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4288
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Uitwijk iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de MCZ TOBA COMFORT AIR van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Woudrichemgebruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Uitwijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Uitwijk waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Uitwijk

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in uitwijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. Veel experts werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen met betrekking tot uw woning. Denk aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als de kleur en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en ga in zee met een erkende installateur in Uitwijk. Kijk naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Ontstaan er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Uitwijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Uitwijk?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €450 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • DIADEMA canalizzabile (Ferroli), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Aveiro C. Nova 24 (Ecoforest), vermogen 23,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Melania Elite Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Uitwijk. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4288.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!