Pelletkachel kopen Almkerk

Vergelijk installateurs pelletketels Almkerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Almkerk kopen stelt jou in staat om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker vind jij veelzijdige adviezen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4286

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. We spreken over: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4286
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Almkerk wellicht iets voor jou. Denk aan de Slim Quadro 11 van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Woudrichemverbruikt 3320 kWh stroom en nog eens 3320 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Almkerk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Hollanders oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Almkerk waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juni 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Almkerk

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor verwarming van de woning en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en besparende keuze: lagere CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in almkerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden zal worden. Veel adviseurs focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot je huis. Relevant zijn het type woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en selecteer een erkende installateur in Almkerk. Vraag om klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Almkerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Almkerk?

Tegenwoordig zijn er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen €850 en €1050. Je kunt denken aan:

 • BETTER CRONO HR (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Almkerk. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4286.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!