Pelletkachel kopen Giessen

Vergelijk installateurs pelletketels Giessen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Giessen kopen biedt jou de kans om het huis zonder aardgas te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Je vindt velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je samengestelde informatie die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 4283

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van velerlei facetten. Onder andere: jouw soort woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4283
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Giessen een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Icon 7.0 – B6S van het merk Fontana SRLOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Woudrichemgebruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Giessen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Giessen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Giessen

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope installatie: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €900 per systeem.

pelletkachel installateurs in giessen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste monteurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen belangrijke vragen over jouw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Giessen. Vraag naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Giessen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Giessen?

Hedendaags vind je verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €550 en €1400. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • ATLAS (Ferroli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Azzurra (Dal Zotto S.P.A), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Giessen. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4283.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!