Pelletkachel kopen Rijswijk

Vergelijk installateurs pelletketels Rijswijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijswijk kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. onze tool bekijk je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4284

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke randvoorwaarden. Onder andere: type huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4284
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijswijk zeer interessant. Bijvoorbeeld de JUPITER van het merk KRASA Metali D.o.oOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Woudrichemverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Rijswijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Rijswijk waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Rijswijk

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een duurzame en relatief goedkope keuze: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per installatie.

pelletkachel installateurs in rijswijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent jouw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of meer een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook factoren als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Rijswijk. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijswijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rijswijk?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard verleidelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €850 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • ANTARES H (Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Venus (Ecoforest), vermogen 7,9 [KW], €500 subsidie.
 • Diletta (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Rijswijk. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4284.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!