Pelletkachel kopen Andel

Vergelijk installateurs pelletketels Andel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Andel kopen stelt jou in staat om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan tal van kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker tref jij bruikbare info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 4281

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met velerlei onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Postcode4281
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Andel misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Bio 100 / Caris BIO 100 (HS) van het merk FairOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Woudrichemgebruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Andel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio Hollanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Andel waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Andel

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een groene en prijs-interessante mogelijkheid: lagere broeikas uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per model.

pelletkachel installateurs in andel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen m.b.t. je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het design en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en selecteer een goede installateur in Andel. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Andel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Andel?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aantrekkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen de €800 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • FENICE 80 CANALIZZABILE (Ferroli), vermogen 10,4 [KW], €520 subsidie.
 • Dubai (Ecoforest), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Melania Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Andel. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4280, 4281.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!