Pelletkachel kopen Huijbergen

Vergelijk installateurs pelletketels Huijbergen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Huijbergen kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er bestaan verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze tool vind jij uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 4635

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Denk aan: woning-specificaties, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4635
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Huijbergen wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Delya 18 van het merk PasqualicchioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Woensdrechtgebruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Huijbergen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Huijbergen waar monteurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Huijbergen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €500 per ketel.

pelletkachel installateurs in huijbergen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs focussen zich op een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent uw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels de data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als uitstraling en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Huijbergen. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Huijbergen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Huijbergen?

Recent kun je gebruik maken van allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk extra interessant. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €700 en €1250. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Superior SCP 11 kW – type YP114-02 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • ESR 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Nancy (EdilKamin), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Huijbergen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4635.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!