Pelletkachel kopen Ossendrecht

Vergelijk installateurs pelletketels Ossendrecht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ossendrecht kopen maakt het mogelijk om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Geholpen door deze website bekijk je waardevolle informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 4641

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Denk aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4641
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ossendrecht geen gek idee. Je kunt kiezen voor de ivo.tec 8 kW water+ van het merk WodtkeNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Warmte en comfort voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Woensdrechtverbruikt 3390 kWh stroom plus nog eens 3390 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €174,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ossendrecht vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel bewoners overwegen een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Ossendrecht waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ossendrecht

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel draagt zorg voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope keuze: minder vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €800 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ossendrecht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de details en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we een aantal vragen over de woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of juist een installatie dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als kleur / design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en kies een betrouwbare installateur in Ossendrecht. Vraag om referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ossendrecht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Ossendrecht?

Tegenwoordig zijn er diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen €800 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • MP970 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • ESRC 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Pellet-blok (EdilKamin), vermogen 15,1 [KW], €755 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ossendrecht. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 4640, 4641.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!