Pelletkachel kopen Putte

Vergelijk installateurs pelletketels Putte

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Putte kopen biedt jou de kans om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt velerlei kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker tref je praktische aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 type installaties:

  kachel installateur 4645

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene variabelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Putte een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Sefora TH van het merk Gruppo PiazzettaNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Woensdrechtverbruikt 3390 kWh stroom en 3390 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Putte vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Putte waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Putte

Een efficiënte en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope oplossing: lagere CO-2 belasting, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in putte


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn relevante vragen over uw woonobject. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een goede installateur in Putte. Vraag naar verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Putte


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Putte?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard niet misselijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is loopt uiteen tussen €650 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • P963 T (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.
 • PG 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Pellkamin 8 (EdilKamin), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Putte. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4645.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!