Pelletkachel kopen Hoogerheide

Vergelijk installateurs pelletketels Hoogerheide

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hoogerheide kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Het betreft geperste houtkorrels. We hebben te maken met velerlei installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door middel van onze website lees je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type modellen:

  kachel installateur 4631

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met velerlei randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
Postcode4631
Netnummer0164 (+31164)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hoogerheide zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Thermo Pellet 12 van het merk MBSEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Woensdrechtverbruikt 3390 kWh stroom plus nog eens 3390 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €174,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hoogerheide vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer huizenbezitters gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Hoogerheide waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Hoogerheide

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en besparende optie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in hoogerheide


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn wat vragen omtrent uw woning. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire bedrijven en ga voor een goede installateur in Hoogerheide. Bekijk de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Hoogerheide


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Hoogerheide?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar extra interessant. Het exacte bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €650 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IP 9 (Gruppo Piazzetta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • ESA 11 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Mya (EdilKamin), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hoogerheide. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 4630, 4631, 4641.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!