Pelletkachel kopen Zuna

Vergelijk installateurs pelletketels Zuna

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuna kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Je vindt verschillende modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via deze website tref jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 7466

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verscheidene randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7466
Netnummer0548 (+31548)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuna een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Tonda van het merk Fontana SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Wierdenverbruikt 3470 kWh stroom en 3470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €187,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Zuna vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel consumenten preferereneen efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Zuna waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuna

Een innovatieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is geschikt voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €450 per systeem.

pelletkachel installateurs in zuna


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande jouw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als het design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga voor een uitstekende installateur in Zuna. Kijk naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuna


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zuna?

In de huidige situatie zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €550 en €1200. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Royal Tecna (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • HALO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • TOPAZ L (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zuna. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 7466.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!