Pelletkachel kopen Notter

Vergelijk installateurs pelletketels Notter

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Notter kopen stelt jou in staat om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze tool doorzoek jij omvangrijke informatie die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 7642

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. We spreken over: soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7642
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Notter misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de MCZ EGO AIR 2.0 van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Wierdengebruikt 3470 kWh stroom en 3470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €187,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Notter vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Notter waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Notter

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope installatie: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in notter


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van het huis. Belangrijk zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als kleur / design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies een geschikte installateur in Notter. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Notter


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Notter?

Er zijn op dit moment velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk extra interessant. De totale subsidie dat toe te passen is vinden we terug tussen €600 en €1000. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Martina idro lux 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • MCZ DUO HYDRO (MCZ), vermogen 22,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Tina Idro Plus (Laminox), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Notter. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 7467, 7642.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de energie van de zon gebruikt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!