Pelletkachel kopen Enter

Vergelijk installateurs pelletketels Enter

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Enter kopen is bij uitstek geschikt om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker ontdek je actuele raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 7468

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere factoren. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Postcode7468
Netnummer0547 (+31547)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Enter iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Thermo Pellet 12 van het merk MBSNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Wierdenverbruikt 3470 kWh stroom en 3470 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €187,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Enter vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de HR ketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het type installatie. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Enter waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. U kunt daar vaak meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Enter

Een andere goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in enter


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel specialisten focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op je informatie kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als ambiance en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Enter. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Enter


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Enter?

Er zijn op dit moment velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.700 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €550 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Ecofire Andres 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • DOC COMFORT AIR (MCZ), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • SATURN (KRASA Metali D.o.o), vermogen 10,1 [KW], €505 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Enter. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 7468.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!