Pelletkachel kopen Berkel en Rodenrijs

Vergelijk installateurs pelletketels Berkel en Rodenrijs

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Berkel en Rodenrijs kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. deze website bekijk jij accurate gegevens die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 2651

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verscheidene randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Postcode2651
Netnummer010 (+3110)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Berkel en Rodenrijs misschien we dé oplossing. Dat kan zijn de Slim Quadro 11 van het merk ThermorossiEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Lansingerlandverbruikt 3380 kWh stroom en 3380 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €152,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Berkel en Rodenrijs vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Berkel en Rodenrijs waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Berkel en Rodenrijs

Een andere is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De installatie is geschikt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en kostenbesparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in berkel-en-rodenrijs


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de informatie en eventuele offerte verzonden mag worden. Veel uitvoerders focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we relevante vragen die gaan over uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en kies een erkende installateur in Berkel en Rodenrijs. Check de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Berkel en Rodenrijs


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Berkel en Rodenrijs?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletketel & pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is is uiteenlopend tussen €900 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Aris PLUS (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • LP up 6 Cave (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Berkel en Rodenrijs. Welke stappen moet ik ondernemen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 2650, 2651, 2652.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!