Pelletkachel kopen Delfgauw

Vergelijk installateurs pelletketels Delfgauw

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Delfgauw kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website vind je bruikbare toelichtingen die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 2645

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende facetten. Onder andere: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeentePijnacker-Nootdorp
Postcode2645
Netnummer015 (+3115)
Gasverbruik M31010 M3
Stroomverbruik kWh3190 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Delfgauw zeker een goede optie. Dat kan zijn de Aqua 22 Turbo Top All Style / Glass van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Pijnacker-Nootdorpconsumeert 3190 kWh stroom en stookt 3190 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €137,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Delfgauw vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Delfgauw waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Delfgauw

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieuvriendelijke en relatief goedkope optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in delfgauw


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste monteurs focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen een aantal vragen inzake jouw woning. Onder andere de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als het design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en kies voor een erkende installateur in Delfgauw. Bekijk de recensies en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Delfgauw


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Delfgauw?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Lyon (Ecomasa), vermogen 12,6 [KW], €630 subsidie.
 • LP up 6 Armor-K (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Rita Elite (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Delfgauw. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 2645.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!