Pelletkachel kopen Waspik

Vergelijk installateurs pelletketels Waspik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waspik kopen stelt jou in staat om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We hebben te maken met meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker ontdek je handige info die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 5165

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van diverse onderdelen. We spreken over: huis-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5165
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waspik iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Epure van het merk GallusNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waalwijkgebruikt 3110 kWh stroom en nog eens 3110 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Waspik vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en dient u rekening te houden met de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Waspik waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Waspik

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en relatief goedkope oplossing: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in waspik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we een aantal vragen omtrent jouw huis. Bijvoorbeeld het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook zaken als het design en de grootte spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een erkende installateur in Waspik. Let op recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Waspik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Waspik?

Momenteel bestaan er velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan duizenden pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €950 en €1350. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Janus (Janco de Jong), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Sibilla Plus (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Extra Stove 16 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Waspik. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5162, 5165.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!