Pelletkachel kopen Sprang-Capelle

Vergelijk installateurs pelletketels Sprang-Capelle

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sprang-Capelle kopen stelt je in de gelegenheid om huizen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 5160

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei variabelen. Onder andere: type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Postcode5160
Netnummer0416 (+31416)
Gasverbruik M31340 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sprang-Capelle zeer interessant. Je kunt kiezen voor de NSAT 260 van het merk AMG S.p.A.Nordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Design en warme sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Waalwijkconsumeert 3110 kWh stroom en nog eens 3110 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €157,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sprang-Capelle vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer woningeigenaren preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Sprang-Capelle waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Sprang-Capelle

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Dit model is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en relatief goedkope beslissing: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sprang-capelle

Plaatsen in de omgeving:

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar wie de informatie en eventuele offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Wat volgt zijn verschillende vragen over je woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een oplossing die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Sprang-Capelle. Vraag naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sprang-Capelle


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Sprang-Capelle?

Hedendaags vind je verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen de €450 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Felix Air (Iwona), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Melinda Steel Air (Extraflame), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Winteröfen 165 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Sprang-Capelle. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5144, 5160, 5161.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!