Pelletkachel kopen Cromvoirt

Vergelijk installateurs pelletketels Cromvoirt

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cromvoirt kopen is bij uitstek geschikt om huizen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle informatie die helpen bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 5266

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Denk aan: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVught
Postcode5266
Netnummer0411 (+31411)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cromvoirt zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Rose van het merk GallusEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €800
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Vughtconsumeert 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €173,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Cromvoirt vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Cromvoirt waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Cromvoirt

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel zorgt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, biomassa is relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €700 per product.

pelletkachel installateurs in cromvoirt


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en eventuele offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen over je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als ambiance en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga voor een erkende installateur in Cromvoirt. Vraag naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cromvoirt


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Cromvoirt?

Hedendaags vind je allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €600 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Odette 10 kW (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Moira SP (Extraflame), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • ESR 13 (Esperia Technology S.R.L), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Cromvoirt. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5266.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!