Pelletkachel kopen Ransdaal

Vergelijk installateurs pelletketels Ransdaal

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ransdaal kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verscheidene modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van deze pagina ontdek je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten modellen:

  kachel installateur 6312

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels allerlei variabelen. We spreken over: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Postcode6312
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31700 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ransdaal misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Forma van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Aangename warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Voerendaalgebruikt 3270 kWh stroom en 3270 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €185,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Ransdaal vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ransdaal waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ransdaal

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een bewuste en relatief goedkope optie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is relatief goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €900 per ketel.

pelletkachel installateurs in ransdaal


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de details en wellicht een offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u een aantal vragen die gaan over het huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw informatie maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een erkende installateur in Ransdaal. Vraag om verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ransdaal


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ransdaal?

Momenteel bestaan er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt varieert tussen de €950 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • MCZ MUSA HYDRO 15 (MCZ), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.
 • I-DEA Idro Frontale 9S (Jolly Mec Caminetti S.p.A.), vermogen 8,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HSP 6 PELLETTO 419.08 (Haas & Sohn), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ransdaal. Wat zijn de mogelijkheden als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6311, 6312.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!