Pelletkachel kopen Ritthem

Vergelijk installateurs pelletketels Ritthem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ritthem kopen stelt je in de gelegenheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze website lees je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 4389

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van diverse randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4389
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ritthem geen gek idee. Bijvoorbeeld de POP 6 van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Vlissingenconsumeert 2380 kWh stroom en 2380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €125,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ritthem vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ritthem waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Ritthem

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De installatie wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en besparende beslissing: beperkte vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per installatie.

pelletkachel installateurs in ritthem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte toegezonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen m.b.t. jouw woning. Denk aan het soort huis, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Ritthem. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ritthem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Ritthem?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €850 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Less (Fontana SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Blade (EdilKamin), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Libeccio 80 Evo (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ritthem. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 4389.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!