Pelletkachel kopen Oost-Souburg

Vergelijk installateurs pelletketels Oost-Souburg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oost-Souburg kopen is bij uitstek geschikt om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verscheidene kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool ontdek jij handige details die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 4388

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZeeland
GemeenteVlissingen
Postcode4388
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2380 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oost-Souburg wellicht iets voor jou. Denk aan de CADEL DOGE AIR PLUS van het merk CADEL SRLNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Vlissingengebruikt 2380 kWh stroom plus 2380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €125,00 in juni 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oost-Souburg vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio Hollanders overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oost-Souburg waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oost-Souburg

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en relatief goedkope beslissing: beperkte CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in oost-souburg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en tevens de offerte toegezonden mag worden. Veel experts zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Oost-Souburg. Houd rekening met beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oost-Souburg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oost-Souburg?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard erg aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €800 en €1400. Enkele voorbeelden zijn:

 • Cocoon (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Aris UP Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ostro 80 Tube (Dielle SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Oost-Souburg. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4388.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!