Pelletkachel kopen Wijk aan Zee

Vergelijk installateurs pelletketels Wijk aan Zee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijk aan Zee kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij onze vergelijker ontdek je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 1949

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verschillende variabelen. Je kunt denken aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijk aan Zee zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Qlima Rosada 103 M-Line van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Beverwijkgebruikt 2690 kWh stroom plus nog eens 2690 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €137,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Wijk aan Zee vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Wijk aan Zee waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijk aan Zee

Een efficiënte en is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieubewuste en prijs-interessante installatie: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in wijk-aan-zee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel specialisten werken in hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn het soort huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga aan de slag met een professionele installateur in Wijk aan Zee. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijk aan Zee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Wijk aan Zee?

Tegenwoordig zijn er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen €900 en €1200. Je kunt denken aan:

 • IDRO SMART 14 (Dielle SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • CADEL VENUS AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wijk aan Zee. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1949.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!